Zonnemaatje

panelen%20esch%202

Lees alles over Zonnemaatje

Duurzame energie opwekken van de zon! Dat is het doel van Coöperatie Zonnemaatje. Het liefst op daken, maar ook op braakliggende stukken grond. De coöperatie heeft haar thuisbasis in de gemeente Haaren, maar werkt samen met omliggende energiecoöperaties. Dit blijft zo wanneer de gemeente Haaren in 2021 opgaat in de omliggende gemeenten Boxtel, Oisterwijk, Tilburg en Vught. Coöperatie Zonnemaatje is een initiatief van DEH (Duurzame Energie Haaren) en VET-Vught en zet zich in om Haaren, Helvoirt, Biezenmortel, Vught en Esch en omgeving te verduurzamen.

Op 8 november 2019 vond de oprichting plaats van “Energie Opwekcoöperatie Zonnemaatje RWZI u.a.”, kortweg “Coöperatie Zonnemaatje” genoemd. 


 

Zonnestroom is in 2023 de goedkoopste vorm van elektriciteit. De opwekkosten zijn geen drempel meer, de uitdaging ligt nu bij het inpassen van pv in de gebouwde omgeving.

Nemerstroom

Op het terrein van de Rioolwaterzuivering (RWZI) van Waterschap De Dommel in Haaren realiseert Zonnemaatje haar eerste project voor de opwek van duurzame stroom op zonneweide “Nemerstroom”. In het tweede kwartaal van 2020 start de bouw van de installatie gerealiseerd en na zomer 2020 start de productie. Kijk voor alle projectinformatie op Onze projectenpagina.

Deelnemers worden lid van de coöperatie, investeren in certificaten en ontvangen een mooi rendement via de regeling verlaagd tarief (de zogenaamde Postcoderoosregeling) én de opbrengsten uit de verkoop van de stroom. 

Op 14 maart 2020 is de inschrijving voor Project Nemerstroom van start gegaan. Een kleiner deel van het totale aantal certificaten is nog beschikbaar, dus aanmelden kan nog! Ga daarvoor naar Word Zonnemaatje.

Andere locaties
Als het aan Zonnemaatje ligt blijft het niet bij dit project. DEH, VET en andere energiecoöperaties in buurgemeenten zijn op zoek naar andere locaties voor het realiseren van zonnedaken en/of -velden. Deze worden voor bedrijfsvoering en beheer zo mogelijk ondergebracht onder de vlag van Zonnemaatje. Heb je een dak beschikbaar en wil je meer weten over de mogelijkheden van samenwerking met Zonnemaatje? Mail dan naar voorzitter@zonnemaatje.nl.
Wil jij jezelf aanmelden voor toekomstige projecten? Ga dan naar Zonnemaatje worden.

panelen%20esch%202
panelen%20esch%202
panelen%20esch%202
Logo%20HOT%20def

Schrijf in voor de nieuwsbrief

* verplicht veld