Duurzaam%20helvoirt%20omstreken

HOT%20Helvoirt%20Haaren

Coöperatie HOT organiseert actie
Stap–voor–stap–verduurzaming voor 100 woningen 

De energietransitie komt eraan en plotseling werden we dit najaar geconfronteerd met een verdubbeling van de gasprijzen. Dit zijn twee urgente redenen om snel in actie te komen.

HOT, de energiecoöperatie Huis & Omgeving in Transitie, wil komend half jaar voor minstens 100 huizen in Esch, Biezenmortel, Haaren en Helvoirt een gezamenlijke isolatieactie organiseren en begeleiden. Het vrijwilligersteam (zie foto) gaat voor iedere huiseigenaar die zich aanmeldt aan de slag. De enige beperking zit hem in het aantal warmtescans. Er zijn 2 teams van 2 personen die de scans alleen in de koude maanden december, januari, februari en eventueel maart kunnen maken. Wees dus snel met aanmelden!

Wat houdt het aanbod in?

1.
Warmtescan. Na aanmelding komen vrijwilligers ’s-morgens vroeg (tussen 8h en 10h) op afspraak de warmtescan doen. Daarbij is het doel om warmte lekken op te sporen (bij ramen, deuren, kozijnen, glas en in spouwmuren).

2.
Advies over isolerende beglazing en/of verbeteren van isolatie in spouwmuren. Naast een aantal kleine ‘quick-win’ maatregelen, die de eigenaar zelf kan uitvoeren, geeft HOT advies over welke isolatie maatregelen aan ramen, deuren en spouwmuur nodig en ‘terugverdienbaar’ zijn. U kiest vervolgens zelf of u mee wilt doen aan de collectieve inschakeling van gespecialiseerde bedrijven.

3.
Inschakeling gespecialiseerde bedrijven. U wordt volledig ontzorgd. HOT vraagt de offertes aan bij (verschillende) gekwalificeerde bedrijven voor de plaatsing van geïsoleerd glas en het na-isoleren van onvoldoende geïsoleerde spouwmuren. Deze bedrijven komen vooraf details inspecteren en opmeten bij alle deelnemers, zodat de aanbiedingen op maat zijn.

4.
Subsidiemaatregelen: HOT vraagt de bedrijven om de subsidies te benoemen en zo goed als mogelijk te verwerken in de offertes.

5.
Besluitvorming: HOT beoordeelt de offertes en maakt een globale opzet van de uitvoering waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met individuele wensen.

6.
Opdrachtverstrekking: elke deelnemende bewoner zet – om juridische redenen - zelf zijn/haar handtekening onder de opdracht aan het uitgekozen bedrijf.

7.
Uitvoering: zo snel mogelijk in de loop van 2022 (aannemersdrukte kan hier parten spelen).

Wat zijn uw kosten?

Dankzij subsidie van de gemeente kost het bovenstaande programma u slechts € 50,-.
U bent dan ook automatisch 1 jaar lid van coöperatie HOT.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Stuur snel een e-mail naar: john&tiny@coophot.nl of bel met 06-22123917 (Tiny Vermeer). Vervolgens wordt uw aanmelding doorgegeven aan de vrijwilligers van het HOT ‘Huis Team’ en gaan zij er - op volgorde van binnenkomst en ná kerstmis - mee aan de slag.

Logo%20HOT%20def

Schrijf in voor de nieuwsbrief

* verplicht veld